Ανταπάντηση του ΚΙΝΑΛ στη ΝΔ για τη θέση του να επιβληθεί πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας

0
57

ΑΠΕ

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανταπάντησε άμεσα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ για τη θέση του να επιβληθεί πλαφόν στη τιμή λιανικής για την ενέργεια, υποστηρίζοντας ότι «εκτός από ατολμία και απραξία, η κυβέρνηση διακρίνεται και στην αλαζονεία».

Στην ανταπάντησή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστερημένη αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που έχει επιφέρει πανικό με συνέπεια να τίθενται ερωτήματα που απλώς επιβεβαιώνουν την ορθότητα της πρότασής του.

«Στην πρόταση του κόμματός μας το όριο της αύξησης είναι 10%, ενώ το περιθώριο με βάση την κυβερνητική πρόταση κινείται μεταξύ 20% και 30%. Η σύγκριση είναι προφανής.

Το κόστος του μέτρου που προτείνουμε θα προσεγγίσει κατά μέγιστο το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τονίζει:

«Ως προς την όψιμη ανησυχία για τον ενεργειακό εφοδιασμό, η πρότασή μας είναι πλήρης και στο σημείο αυτό. Προβλέπεται μηχανισμός αποκατάστασης των προμηθευτών που πωλούν κάτω του κόστους, με τρόπο που να εξαιρεί τα υπερκέρδη από την χονδρεμπορική και όσους τα καρπώνονται», προσθέτει και υπενθυμίζει το μηχανισμό του Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου. «Εμείς θέλουμε η αγορά ηλεκτρισμού να λειτουργεί δίκαια για όλους, ενεργειακές επιχειρήσεις και καταναλωτές».

Επιπλέον, ο αριθμός των δόσεων δεν αφορά το σύνολο του λογαριασμού αλλά τις υπερβάλλουσες χρεώσεις των τελευταίων μηνών, σημειώνει και καταφέρεται εναντίον του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας: «Μας προκαλεί, δε, εντύπωση που χθες βράδυ ο πρωθυπουργός επαιρόταν ότι τα μέτρα του απορροφούν τη ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά σήμερα το κόμμα του θέλει να την πληρώσουν οι καταναλωτές εδώ και τώρα.

Απαντήστε ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό και αφήστε τις υπεκφυγές.

Πόσο έχει πληρώσει παραπάνω σε σχέση με πέρυσι ο πολίτης; Πόσο το κράτος; Και πόσο οι παραγωγοί ενέργειας;» υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Πηγή: thepresident.gr