Ακυρώθηκε η επίσκεψη του Νετανιάχου στα ΗΑΕ – Στο νοσοκομείο η σύζυγός του Σάρα

0
97
ΑΠΕ

Η σχεδιαζόμενη σημερινή επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ματαιώθηκε, μετέδωσε ο δημόσιος ισραηλινός ραδιοσταθμός Kan επικαλούμενος πηγή που συμμετείχε στο σχεδιασμό της επίσκεψης.

Ούτε το Ισραήλ ούτε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν επιβεβαιώσει επισήμως πως επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια επίσκεψη –η οποία θα ήταν η πρώτη ισραηλινού πρωθυπουργού σ’ αυτή τη χώρα του Κόλπου– ούτε ότι εξετάζεται η πραγματοποίησή της.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν χθες, Τετάρτη, στη σχεδιαζόμενη επίσκεψη λέγοντας πως ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ αλ-Ναχγιάν. Σχολιαστές θεώρησαν ότι η επίσκεψη αυτή είναι μια ευκαιρία για τον Νετανιάχου να ενισχύσει τα διπλωματικά διαπιστευτήριά του ενόψει των ισραηλινών εκλογών της 23ης Μαρτίου.

Νωρίτερα σήμερα ωστόσο, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η σχεδιαζόμενη επίσκεψη μπορεί να αναβληθεί ή να ματαιωθεί εξαιτίας ζητημάτων σχετικά με το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει το αεροπλάνο μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και εξαιτίας ασθένειας της συζύγου του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Η Σάρα Νετανιάχου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σκωληκοειδίτιδα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της οικογένειας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η 62χρονη Σάρα Νετανιάχου θα παραμείνει για μερικές ημέρες στο νοσοκομείο Χασάντα της Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο πλευρό της.

Πηγή: thepresident.gr