Αυστρία: Επιφυλακτικοί οι ξενοδόχοι για άνοιγμα των ξενοδοχείων τον Μάιο

0
48
ΑΠΕ

Παρά το γεγονός ότι, στο πλαίσιο των περιοριστών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα, τα ξενοδοχεία στην Αυστρία είναι κλειστά εδώ και σχεδόν έξι μήνες, αρκετοί εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου δεν είναι υπέρ της προοπτικής ανοίγματος από τα μέσα Μαΐου, όπως προανήγγειλε η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων.

Για παράδειγμα, η Πέτρα Νόκερ-Σβάρτσενμπαχερ, η πρώην επικεφαλής του τουριστικού κλάδου στο Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας, η οποία είναι η ίδια ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή του Σάλτσμπουργκ, τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των ξενοδοχείων αργότερα.

Σε σημερινές δηλώσεις της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία εμφανίστηκε “σίγουρη ότι τα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου θα είναι μια καλή χρονική στιγμή και το ελπίζω”, και αν και η ίδια καλωσορίζει κάθε βήμα ανοίγματος, το ερώτημα είναι αν τα μέσα Μαΐου είναι η κατάλληλη στιγμή, και, κατά την άποψή της, “ο κίνδυνος είναι φυσικά να ανοίξουμε πολύ νωρίς και έτσι να έχουμε το ένα ή το άλλο πρόβλημα πάλι τον Ιούνιο”.

Το άνοιγμα στα μέσα Μαΐου αμφισβητεί, επίσης σε δηλώσεις του στην ίδια εκπομπή, ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου Μάνφρεντ Φούρτνερ, του οποίου ο μισός αριθμός των πελατών προέρχονται από την Γερμανία και είναι επομένως ζωτικής σημασίας για αυτόν το πότε θα επιτραπεί στους Γερμανούς να ταξιδέψουν ξανά, ειδικά στην Αυστρία, η οποία λόγω του υψηλού αριθμού νέων μολύνσεων, κατηγοριοποιείται επί του παρόντος ως περιοχή κινδύνου.

Η Σόνια Φασλ από τη διεύθυνση ξενοδοχειακής επιχείρησης στα νότια του ομόσπονδου κρατιδίου Μπούργκενλαντ, ελπίζει, από την άλλη πλευρά, για ένα άνοιγμα στα μέσα Μαΐου, δηλώνοντας ότι κατακλύζεται από τηλεφωνήματα για πληροφορίες ως προς την έναρξη λειτουργίας και για κρατήσεις.

Την προοπτική ταυτόχρονου ανοίγματος από τα μέσα Μαΐου, σε διάφορους τομείς στη χώρα, το οποίο όμως θα συνδέεται με “πολύ αυστηρούς όρους”, όπως, για παράδειγμα, το υποχρεωτικό τεστ εισόδου στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού – αλλά όχι στο λιανεμπόριο – είχε παρουσιάσει χθες, Τρίτη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Το συγκεκριμένο σχέδιο ανοίγματος, μετά το lockdown, θα καταρτιστεί από την αποκαλούμενη Επιτροπή Ανοίγματος, οι πρώτες λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες στο τέλος της εβδομάδας, ανέφερε, παρατηρώντας πως “όλοι χρειαζόμαστε ένα βήμα προς την κανονικότητα”.

Όπως επισήμανε στις δηλώσεις της η Πέτρα Νόκερ-Σβάρτσενμπαχερ, τα τεστ εισόδου, το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή η βεβαίωση ότι κάποιος έχει αναρρώσει είναι απολύτως εφικτά και δεν αποτελούν καθόλου πρόβλημα”.

Πηγή: thepresident.gr