Α.M.Ασημακοπούλου: Να μην επιτρέψουμε να μπει η Δημοκρατία σε καραντίνα

0
11

Κάλεσμα ώστε «να μην επιτρέψουμε να μπει η Δημοκρατία σε καραντίνα», απηύθυνε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, σχετικά με «τον αντίκτυπο που έχουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του Covid-19 στη Δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα και το κράτος δικαίου».

Η κ. Ασημακοπούλου, στη παρέμβασή της, αφού αναφέρθηκε στο ψήφισμα της Ολομέλειας της Ευρωβουλής, στις 17 Απριλίου, με το οποίο καταδικάστηκαν «ως πλήρως ασύμβατα με τις ευρωπαϊκές αξίες κάποια από τα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν από ορισμένα κράτη-μέλη», μνημόνευσε τη Διακήρυξη της 130ης Συνόδου των ΥΠΕΞ των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπό την ελληνική Προεδρία, στις 4 Νοεμβρίου 2020, γνωστή και ως «Διακήρυξη των Αθηνών», σύμφωνα με την οποία «το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνώρισε τις δραματικές συνέπειες της πανδημίας, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις, ξεπέρασαν τις προφανείς υγειονομικές και οικονομικές προκλήσεις, διακυβεύοντας αξίες όπως το κράτος δικαίου, θεμελιώδη δικαιώματα, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία».

«Ο σεβασμός αυτών των διαχρονικών μας αξιών δεν νοείται να υπονομεύεται από τα κράτη μέλη», τόνισε η κ. Ασημακοπούλου και πρόσθεσε: «Και η Ελλάδα που “γέννησε” τη Δημοκρατία δεν θα μπορούσε παρά να είναι πρωτοπόρος σε αυτό. Σας καλώ, λοιπόν, να μην επιτρέψουμε να μπει η Δημοκρατία σε καραντίνα».

Πηγή: thepresident.gr