Α.M.Ασημακοπούλου: Ας είναι τα Βαρώσια, η “αρχή του τέλους” της ατολμίας της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία

0
27

«Ας είναι τα Βαρώσια, η “αρχή του τέλους” της ατολμίας της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία», τόνισε κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σχετικά «με την κλιμάκωση των εντάσεων στα Βαρώσια έπειτα από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας».

«Οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας στα Βαρώσια, που συνοδεύτηκαν μάλιστα από πανηγυρικές εκδηλώσεις, δεν ήρθαν ως “κεραυνός εν αιθρία”», είπε και αμέσως προσέθεσε:

«Είναι η συνέχεια στις κλιμακούμενες το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλαπλές, παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, που εκτός από την επίδειξη ισχύος, στοχεύουν στη δημιουργία τετελεσμένων προς όφελός της. Και δυστυχώς αυτοί οι στόχοι μέχρι στιγμής επιτυγχάνονται. Οι τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου δεν στρέφονται απλά απέναντι σε κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά απέναντι στην ίδια την Ευρώπη, με στόχο να πλήξουν το κύρος, την ισχύ και το ρόλο της».

«Οι ευκαιρίες που δόθηκαν στην Τουρκία για τη συμμόρφωσή της με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, εκλήφθηκαν προφανώς από τον Ερντογάν ως αδυναμία και νωθρότητα», υπογράμμισε στη  συνέχεια της παρέμβασή της, τονίζοντας ότι «η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε την ανεκτικότητα της ΕΕ και προχώρησε σε νέες απαράδεκτες, προκλητικές ενέργειες».

«Αν συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο είναι βέβαιο ότι η Τουρκία δεν θα συνετιστεί. Αντιθέτως, θα ενθαρρύνουμε τον Ερντογάν να συνεχίσει την αποσταθεροποιητική τακτική του», τόνισε και, απευθυνόμενη στον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοσέπ Μπορέλ, προσέθεσε: «Ας λάβουμε επιτέλους άμεσα και δραστικά μέτρα που θα αναχαιτίσουν οριστικά τις αναθεωρητικές φιλοδοξίες και θα παύσουν τις προκλητικές ενέργειες και τις παραβιάσεις διεθνούς δικαίου της Τουρκίας. Ας είναι τα Βαρώσια, η “αρχή του τέλους” της ατολμίας της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία».

Πηγή: thepresident.gr