4 Δεκεμβρίου: Η ετήσια εκδήλωση του «WeFor» με θέμα «Γυναίκα και Πολιτισμός»

0
13

To Σάββατο 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η ετήσια εκδήλωση του «WeFor» με θέμα «Γυναίκα και Πολιτισμός», υπό την αιγίδα της UNESCO (Όμιλος Πειραιώς & Νήσων), του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ).

Μέσα από μια διαχρονική οπτική, παρουσία διακεκριμένων και καταξιωμένων προσώπων, αλλά και σπουδαστριών από τον χώρο του Πολιτισμού, θα γίνει μία συζήτηση για τον ρόλο που η γυναίκα έχει και μπορεί να επιτελέσει στον συγκεκριμένο χώρο τα επόμενα χρόνια, όσο και για τις εκφάνσεις που αυτός ο ρόλος αποκτά στην Ελλάδα του 2021.

Στην εκδήλωση θα παρίστανται η γενική γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Γιάννα Χορμόβα, και η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ. Συμμετέχοντες στην συζήτηση θα είναι, επίσης, η Ματίνα Γκόγκα, συντονίστρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα, η προγραμματίστρια & Founder του USEUM, Φωτεινή Βαλεοντή, και ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός WeFor κάθε χρόνο αφιερώνεται σε μία μοναδική θεματική και έχει ως στόχο τη δυναμική προώθηση κοινωνικών προβληματισμών, μέσα από δράσεις, πρωτοβουλίες και, κυρίως, τη διεξαγωγή εκδηλώσεων. Για το 2021 η καμπάνια του WeFor «WeForWomen» έχει επίκεντρο τη Γυναίκα και την Ισότητα. Οι διακρίσεις μπορεί να έχουν στόχο συγκεκριμένο φύλο, η αντιμετώπιση αυτών όμως, μας αφορά όλους. Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης που προσπαθεί να υπηρετεί ο οργανισμός, η καμπάνια «WeForWomen» ρίχνει αυλαία με μια εκδήλωση που έχει στόχο να αναδείξει τη σπουδαιότητα της γυναίκας μέσα από τα φώτα του πολιτισμού.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια μουσική παράσταση από την Παυλίνα Βουλγαράκη.

Πηγή: thepresident.gr